Детальні напрями діяльності лабораторії ТДС

На основі проведених теоретичних і експериментальних досліджень гідромеханічних і тепломасообмінних процесів розроблено, апробовано та впроваджено цілий ряд інноваційних технологій та обладнання для застосування у медицині, ветеринарії, харчовій промисловості, сільському господарстві та інших галузях промисловості.

  • технологія і обладнання для виробництва продуктів та напоїв на основі сої функціонального призначення для харчової промисловості і громадського харчування (ТУ У 88.066.007-98; ТУ У 88.066.018-2000, ТУ У 88.066.017-2000, ТУ У 88.066.009-99; ТУ У 15.8 – 05417118-020-2001; ТУ У 88.066.010 – 99, ТУ У 88.066.016-2000, ТУ У 88.066.011 – 99);
  • технологія і обладнання для виробництва сухих адаптованих сумішей для дитячого лікувального харчування з гідролізованим білком для харчової промисловості (ТУ У 15.8-05417118-033:2005). Функціональне дитяче харчування призначене для лікувального (дієтичного) харчування дітей грудного віку з алергією до білків тваринного походження, атопічною алергією, важкими порушеннями функцій травної системи різного генезу. Схвалений Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології АМН України.
  • технологія і обладнання для виробництва сухих гідролізованих високобілкових продуктів для харчової промисловості ( ТУ У 15.8 – 05417118 – 041 : 2011). Продукт призначений для використання при важких формах захворювань, пов’язаних з білково-енергетичною недостатністю, збалансований за амінокислотним складом і наближений до складу «ідеального білка»;
  • технологія і обладнання для виробництва мазевих основ з ліпосомами для зовнішнього застосування в медицині та ветеринарії. Мазі характеризуються високою біологічною дією та високоякісними фізичними показниками;
  • технологія і обладнання для виробництва функціональних харчових продуктів з ліпідними наноструктурами (ТУ У 15.8 – 05417118-034 : 2005) для харчової промисловості. Особливість – направлена дія продуктів за рахунок введення необхідних лікарських засобів і біологічно-активних речовин у форму ліпідних везикул;
  • технологія і обладнання для виробництва засобів для обробки насіння та вегетуючих рослин для цільової доставки активних речовин у везикулярній формі до клітин. Препарати дозволяють знизити виробничі витрати на вирощування рослин і підвищити екологічну безпечність продукції.
  • технологія для виробництва препарату «Мембраностабіл» для ветеринарії на основі комплексу жиророзчинних вітамінів у формі ліпідних наноструктур. Препарат показав високу ефективність при застосуванні на адаптацію новонароджених телят;
  • технологія і обладнання для виробництва концентрату сухого білково-мінерального для харчової промисловості (ТУ У 15.8-05417118-039:2008). Продукт спеціального лікувального призначення з високим вмістом природного білка колагену та кальцію, виробленого із вторинних продуктів переробки сільськогосподарської птиці у сухій формі;
  • технологія і обладнання для виробництва продукту соєвого «Білкового» онкопротекторної дії для харчової промисловості (ТУ У 15.8-05417118-042:2009). Особливості – високобілковий продукт зі зниженим вмістом ізофлавонів.
返回顶部