Національна науково-технічна конференція «Неруйнівний контроль та технічна діагностика»

У Києві в Міжнародному виставковому центрі 22-24 листопада 2016 р. відбулася 8-ма Національна науково-технічна конференція «Неруйнівний контроль та технічна діагностика», яка зібрала фахівців з технічної діагностики різних напрямів у галузях авіабудування, нафтогазової промисловості, атомної, теплової та альтернативної енергетики, інформаційних технологій, приладобудування та багатьох інших. Активними учасниками конференції були наукові, навчальні установи, державні та приватні підприємства.

Інститут технічної теплофізики НАН України був представлений на конференції 10-ма фаховими доповідями науковців відділу ТДОЕ, в яких висвітлювались результати досліджень з шумового, теплового та акустичного контролю, діагностики, моніторингу технічних об’єктів, засоби їх реалізації та метрологічного забезпечення.

На пленарному засіданні виступили чл.-кор. НАН України В.П. Бабак з доповіддю «Моніторинг об’єктів теплоенергетики з використанням безпілотних літальних апаратів» та к.т.н. Л.Й. Воробйов з доповіддю «Контроль  палива за теплотою згоряння з використанням бомбового квазідиференціального калориметру теплового потоку».

За результатами професійного конкурсу серед спеціалістів і організацій, що працюють в галузі неруйнівного контролю та технічної діагностики в номінації “Кращі науково-технічні публікації (монографії, книги, цикли публікацій за період 2013-2016 рр.)” диплому 2 ступеня удостоєна колективна монографія «Інформаційне забезпечення моніторингу об’єктів теплоенергетики» за ред. чл.-кор. НАН України В.П. Бабака.

dsc_0654 dsc_0656 dsc_0657